top of page

KÖRKÉP - nyitókiállítás

Az ARTÉR Művészeti Egyesület csoportos kiállítása és a Magdolna Művészeti Galéria ünnepélyes megnyitója

Karsay Ferenc polgármester nem mindennapi eseménynek nevezte az új kulturális intézmény átadását, hiszen 2021-ben a járvány miatt nem voltak kulturális események. A kerületnek a vírushelyzet miatt okozta nehézségek ellenére is stabil maradt a költségvetése, egyetlen egy beruházást sem kellett leállítani, erre bizonyíték a Magdolna Udvar átadása, emelte ki beszédében a polgármester. Az intézménynek a Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épület ad otthont, ahol kortárs kiállításokkal, fotótárlatokkal, helytörténeti kiállításokkal és kézműves családi programokkal kínálják meg a kerület lakosait.


A Magdolna Udvar a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ tagintézményeként működő épülete, amely abból a célból jött létre, hogy a kerület valódi közösségi terévé, találkozási pontjává váljon, és ismeretszerzési és szórakozási lehetőséget adjon a kerület lakosainak.


„Régi adóságunk volt a helytörténeti gyűjtemény, amely Budafok hagyományainak megőrzését tűzte ki célul. A kiállítás létrejöttében a kerületi lakosok segítettek a begyűjtött értékes tárgyaikkal. A helytörténeti gyűjtemény kiállítása mellett a kortárs képzőművészet is folyamatos bemutatkozási lehetőséget kap”- mondta Karsay Ferenc polgármester.


Filotás Viktória, az ARTÉR Művészeti Egyesület elnöke ismertette, hogy az egyesület 16 éve működik és különleges lehetőséget kaptak azzal, hogy egy éven keresztül mutatkozhatnak be a művészek a kortárs galéria kiállítóterében.




bottom of page