top of page

Körkép fotográfiákkal, fotografikus képekkel és absztrakt fotográfiával

Bényei Adrienn írása az ARTÉR fotóművészeti kiállításáról a Magyar Nemzetben


A kortárs fotográfia és a kísérleti mozgókép népszerűsítése, bemutatása áll az ARTÉR Művészeti Egyesület Kórkép című fotóművészeti kiállításának középpontjában, a Magdolna Udvar Művészeti Galériában, Budafokon. Fotográfiákkal, fotografikus képekkel és az absztrakt fotográfiával találkozhatnak a látogatók a tárlaton, amely a Budapest FotóFesztivál hivatalos programja. A kiállítás május közepéig látogatható.


A fotóművészek és Nagy Zopán író (Fotó: Kanyó Ferenc)

A hatodik éve minden évben megrendezett Budapest FotóFesztivál a nagyközönségnek kiállítássorozattal mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit. Nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A rendezvénysorozatot workshopok, múzeumpedagógiai események, kortárs, fiatal fotóművészeti szakmai programok színesítik. Az állókép fénnyel való megvalósításáról, annak absztrakt képi világú képző- és fotóművészeti eljárásként alkalmazó megoldásairól szól a tárlat, ahol főként fekete-fehér digitális nyomat vagy ezüst- zselatin nagyítási technikával készült fotóművészeti alkotások láthatók.


Kiállító fotóművészek: Beregi Edina, Czimbal Gyula, Drégely Imre, Farkas Ildikó, Haid Attila, Herendi Péter, Kalas Zsuzsa, Mag Krisztina Szilvia, és Molnár Zoltán.

A kiállítást Nagy Zopán író, költő, fotóművész nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a Kórkép-Körkép kiállításon az alkotások között találunk kémiai, illetve digitális úton létrejövő fotográfiát is, amelyek számtalan kifejezési lehetőséget rejtenek magukban, akár bravúros technikai megoldásokat is felmutatva.


Forrás: Magyar Nemzet

bottom of page